اطلاعیه: بسیاری از بخش‌ها و امکانات وب‌سایت داستان نویس نوجوان در حال بازطراحی هستند و قابلیت دسترسی به آن‌ها وجود ندارد. برای اطلاع بیشتر از وضعیت این نگارش، بر روی علامت تعجب عبارت نسخه آزمایشی کلیک نمایید.

داستان نویس نوجوان

نسخه آزمایشی

نسخه ۱.۰: رونمایی از نسخه آزمایشی داستان نویس نوجوان

نسخه ۱.۱: معرفی مسابقه تابستانی ۱۴۰۳ و تغییرات جرئی دیگر

نسخه ۱.۲: انتشار نسخه جدید صفحه اصلی مجله داستان نویس نوجوان

نگارش 1.31
7 آبان 1403

یوناس یوناسن

تاریخ انتشار:

27 آذر 1401

زمان تخمینی مطالعه:

10 دقیقه

گلناز تقوائی

نویسنده در مجله داستان نویس نوجوان

یوناس یوناسن را شاید امروزه همگان یک نویسنده با آثاری متفاوت و محبوب بدانند، اما با نگاهی به فراز و نشیب‌های زندگی وی می‌توان آن را یک روزنامه‌نگار موفق، مشاور رسانه‌ای پرتلاش و حتی یک تهیه‌کننده تلویزیونی قدرتمند دانست. بیوگرافی یوناس یوناسن نشان می‌دهد، به‌واقع موضوعی که سبب شد، موفقیت‌ها یکی پس از دیگری قرین لحظات این نویسنده‌ی زاده شده در جنوب سوئد گردد، چیزی جز پشتکار شبانه‌روزی و بدون وقفه‌اش نبوده است. این امر تأسیس شرکت رسانه‌ای وی را در کوتاه‌ترین زمان، ممکن ساخت و بدین ترتیب شهرت و نامش را بیش‌ازپیش زبان زد و پرآوازه نمود.
«وکخو» واقع در جنوب سوئد شهری بود که آغوش خود را برای یوناس یوناسن باز نمود؛ نوزادی که هیچ‌کس گمان نمی‌کرد، با اولین داستان خود شهره جهانی بیابد. او در 6 ژوئیه 1961 متولد و در خانواده‌ای بزرگ شد که پدرش به شغل پرستاری و رانندگی آمبولانس مشغول بود و شاید به همین دلیل است که با مردم انس زیادی دارد، زیرا از همان سنین پایین آموخته که چگونه در برابر رنج‌ها بی‌تفاوت نباشد و سعی کند با هر اقدامی مقداری از درد و رنج افراد را بکاهد. از این‌رو نوشته‌های طنزگونه را سرلوحه کار خود قرارداد.

تمام دوران کودکی و نوجوانی یوناس یوناسن در همان جنوب سوئد سپری گشت، اما به‌محض ورود به دوران جوانی، این دانشگاه «گوتنبرگ» بود که پذیرای قدوم این شخص پرتلاشِ عرصه رسانه شد. عشق به روزنامه‌نگاری در وجود این جوان جویای نام موج می‌زد، به همین دلیل در همان ابتدای دانشجویی در چندین نشریه به نام‌های «Vaxjo»، «Smalandsposten»، «روزنامه عصر سوئد» و «اکسپرسن»، اقدام به همکاری نمود.
تجربه‌های فراوان در امر نویسندگی یوناس یوناسن را به فکر تأسیس یک شرکت رسانه‌ای با عنوان «OTW» در سال 1996 انداخت و طولی نکشید که موفقیت در این زمینه نیز کام وی و همراهانش را شیرین نمود و کارمندانش در اندک زمان محدودی به بیش از 100 نفر رسیدند. در همین حین و در سن 47 سالگی جرقه‌های نوشتن اولین کتابش در ذهن وی زده شد، اما این بهترین کتاب یوناس یوناسن با تمام فعالیت و پشتکارش به علت مشغله‌های کاری فراوان، آن‌طور که باید سریع به سرانجام نرسید.

نوشتن اولین کتاب یوناس یوناسن

اگرچه امروزه لیست کتاب‌های یوناس یوناسن پروپیمان است، اما نوشتن اولین کتابش به این راحتی‌ها نبود و مشغله‌هایی که به علت راه‌اندازی شرکت موفقش، او را احاطه کرده بودند، فرصت اتمام آن را به وی نمی‌دادند. گرفتاری‌های روتین و روزانه، یوناس را ناچار به فروختن این شرکت به‌منظور کسب فراق بال بیشتر و درنهایت به سرانجام رساندن اولین کتابش نمودند.او پس از 20 سال فعالیت موفق در صنعت رسانه، شرکت خود را به فروش گذاشت و راهی منطقه‌ای دورافتاده و خوش آب‌وهوا شد تا فارغ از دل‌مشغولی‌ها بتواند، رمان باشکوه خود را به پایان برساند. این عزم راسخ درنهایت اثربخش واقع شد و وی در سال 2007 موفق به اتمام کتابش شد و در سال 2009 آن را در اختیار همگان قرارداد. در همان سالی که اولین کتاب یوناس یوناسن با نام مرد صدساله‌ای که از پنجره پرید و ناپدید شد، یعنی دقیقاً در سال 2007 منتشر گشت، جرقه‌های عشق نیز در زندگی وی زده شد. او بعد از ازدواج به همراه همسرش راهی «تیچینو» گشت؛ اما این ازدواج دوام زیادی نداشت و آن‌ها پس از مدتی از یکدیگر جدا شدند؛ نتیجه این ازدواج پسری بود که شاید در آینده راه پدر را در پیش بگیرد. یوناسن هم‌اکنون با پسر پنج‌ساله خود در جزیره «گوتلند» سوئد زندگی می‌کند.

 

سبک نگارش یوناس یوناسن

زندگی‌نامه یوناس یوناسن و مراحل موفقیت و کامیابی‌اش هر فرد صاحب اندیشه‌ای را در فکر فرومی‌برد؛ به‌گونه‌ای که در بیان موفقیتش خود چنین می‌گوید:

موفقیت من این است که امید را گسترش می‌دهم.

سبک نگارش آن نیز که مضامین طنز را به‌خوبی به خدمت گرفته بر زیبایی، جسارت و نفوذ کلامش می‌افزاید. این نویسنده و روزنامه‌نگار سوئدی تاکنون چهار رمان در کارنامه موفق خود ثبت نموده است که همگی با قالب طنزشان به‌راحتی در ذهن و قلب خواننده رسوخ می‌کنند و مخاطب را با خود در فراز و نشیب داستان همراه می‌سازند.شاید دلیل دیگر موفقیت فراوان او مجهز بودن به اطلاعات تاریخی گسترده‌ای می‌باشد که به علت تجربه‌ی خبرنگاری به آن دست یافته است. به همین دلیل وی در جان‌بخشی به شخصیت‌های تاریخی توانمند است و بیان تحولات قرن بیستم برایش سهل می‌نماید.

کتاب‌های یوناس یوناسن

  • دختری که پادشاه سوئد را نجات داد
  • اندرسن قاتل
  • پیرمرد صد ساله‌ای که از پنجره بیرون پرید و ناپدید شد
  • باز هم ماجراجویی‌های تصادفی پیرمرد صد ساله
  • بی‌سوادی که حساب و کتاب سرش می‌شد
  • قاتلی که در آرزوی جایی در بهشت بود

آثار برجسته و معروف یوناس یوناسن

آثار یوناس یوناسن که مبنای ادبیات «اسکاندیناوی» و کلیشه‌های رایج آن را شکسته و خشکی و سردی آن را درنوردیده، هر خواننده‌ای را مجذوب خود می‌سازد. دختری که پادشاه سوئد را نجات داد به‌عنوان دومین اثری که در ایران چاپ و منتشرشده پرمخاطب است و به‌اندازه پیرمرد صدساله‌ای که از پنجره پرید و ناپدید شد، اولین کتاب یوناسن، مورد استقبال عموم قرارگرفته است.

کتاب دختری که پادشاه سوئد را نجات داد

در داستان دختری که پادشاه سوئد را نجات داد، احساسات ناب که گاه روح عشق را در نوشته زنده می‌کند و گاه برای جذابیت بیشتر خنده را چاشنی لحظات خواننده می‌نماید، موج می‌زند. ازاین‌رو می‌توان آن را به‌راحتی از داستان‌های کسل‌کننده و بی‌احساس به دور دانست.
برگ برنده آثار یوناس یوناسن حالت داستان گونه آنها است که سبب شده مخاطب به‌راحتی با آنها ارتباط برقرار کرده و بدین ترتیب اقبال عموم را جلب نماید. درواقع نویسنده یک قصه‌گوی توانمند است که داستان‌های پیچیده، به‌گونه‌ای جذاب از زبان گویای وی متبلور می‌شوند و با شوخی نرم و دلپذیر، خواننده را به دنبال نمودن داستان تشویق می‌کند.از این‌رو به‌جرئت می‌توان گفت ادبیات به‌ کار رفته در داستان دختری که پادشاه سوئد را نجات داد متفاوت است، به‌گونه‌ای که مخاطب ایرانی و جهانی از آن استقبال نموده‌اند.

کتاب پیرمرد صدساله‌ای که از پنجره فرار کرد و ناپدید شد

به حتم می‌توان، داستان پیرمرد صدساله‌ای که از پنجره فرار کرد و ناپدید شد را یکی از بهترین کتاب‌های یوناس یوناسن به شمار آورد که در آن به شرح سفر پرماجرای «آلن» که یک مردِ پیر است اشاره می‌شود که برای فرار از روزهای کسل‌کنندۀ خانه سالمندان، نقشه فرار را طرح‌ریزی می‌کند.
فصل‌های کتاب به‌صورت متناوب با لحنی سرخوش و غیرجدی از پی هم روان‌اند، ازاین‌رو آن را داستانی خوش‌خوان می‌دانند که وقایع فانتزی و جدی در کنار هم در قالب طنز، فرمی همه‌پسند به خود می‌گیرند. به همین دلیل است که در میان فهرست پرفروش‌ترین و معروف‌ترین کتاب‌های جهان به‌خوبی جا خوش می‌کند.

بهترین کتاب یوناس یوناسن

کتاب دختری که پادشاه سوئد را نجات داد در لیست کتاب‌های یوناس یوناسن، به علت شخصیت‌پردازی بی‌نظیرش از یک دختر سیاه‌پوست نابغه ریاضیات، «نومبکو مایکی»، سروصدای زیادی در دنیای کتاب‌های داستانی کرده است. حوادث پی‌درپی داستان و پیچیدگی‌هایی که به‌مرور و در فراز و نشیب داستان افزوده می‌شوند و قهرمان داستان را تعقیب می‌کنند، برای هر خواننده‌ای جذاب است.همراهی دختری متولدشده در فقیرترین محلات آفریقا با پادشاه و نخست‌وزیر سوئد و بروز حوادثی بر مبنای اتفاقاتی با احتمالات ضعیف، طرح و شالوده اصلی داستان را می‌سازند. این داستان نه تنها در زادگاه یوناس یوناسن بلکه در تمامی اروپا منتشرشده و توفیقی بین‌المللی را برای این نویسنده رقم ‌زده است.
یوناس یوناسن سال‌ها در حرفه روزنامه‌نگاری فعالیت نموده و روزنامه‌نگاری متبحّر است؛ این موضوع بیان‌کننده این واقعیت است که وی از دنیای نوشتن و نویسندگی به دور نیست، اما اینکه بتواند در اولین اثر داستانی‌اش به شهرتی بین‌المللی دست یابد، ماجرایی شگفت و دور از ذهن است. این اتفاق باورنکردنی و نادر بیوگرافی یوناس یوناسن را دارای ماجراهای جذاب و شنیدنی می‌کند. بدین ترتیب می‌توان گفت، به‌راستی دست‌نوشته‌های وی از واقعیت زندگی‌اش الهام گرفته شده‌اند.
توانایی وی در ساختن فضایی ملموس در تمامی عرصه‌های داستان و طراحی دنیایی فانتزی و طنزگونه در سیر طبیعی رمان فوق‌العاده است و هنر نویسنده را در ایجاد صحنه‌هایی جذاب و نامحتمل اما پذیرفتنی می‌رساند. کشش داستان باعث می‌شود، خواننده بتواند در مقابل 500 ـ 600 صفحه رمان تاب بیاورد و هرلحظه حسی از طراوت و سرزندگی را در اتفاقات خاص آن تجربه نماید.

اهمیت یوناس یوناسن

بدین گونه اگر بگوییم که آثار او در ایران شهرت بالایی داشته و توسط انواع مترجمان حرفه‌ای ترجمه و روانه بازار گشته، جای هیچ تعجبی نیست. «فرزانه طاعری»، «حسن تهرانی»، «شادی حامدی آزاد» و «جلال رضایی» از مترجمان توانمندی هستند که دست‌به‌قلم شده و به ترجمه کتاب مرد صدساله پرداخته‌اند که در میان آنها فرزانه طاهری موفق‌تر و نام‌آشناتر بوده است. «کیهان بهمنی» نیز دیگر مترجم قابل ایرانی است که با قلمی شیوا خواندن و لذت بردن از کتاب دختری که پادشاه سوئد را نجات داد را، امکان‌پذیر کرد. امروزه می‌توان 30 ترجمه مختلف از کتاب‌های یوناس یوناسن به زبان‌های زنده دنیا را یافت که در این میان نام مترجمان ایرانی پرواضح، به چشم می‌خورد.

جوایز و افتخارات یوناس یوناسن

ارائه رمان پیرمرد صدساله، این شاهکار هنری، مجامع ادبی را به سمت یوناس یوناسن متوجه ساخت و این موفقیت چشمگیر وی را در این فکر فروبرد تا بر روی نویسندگی بیش ‌از پیش تمرکز نماید و شانس خود را بار دیگر در این عرصه بیازماید. با بررسی بیوگرافی یوناس یوناسن درمی‌یابیم که از همان گام ابتدایی و تولد رمان مرد صدساله، جوایز ادبی فراوانی به سمت این نویسنده سرازیر شد که از معروف‌ترین آنها می‌توان به جایزه «کتاب‌فروشان سوئد» و دریافت افتخار لقبِ «نویسنده پرفروش بین‌المللی» اشاره کرد.

تقویم زندگی یوناس یوناسن

1961: تولد
1972: ورود به دانشگاه
1972 – 1994: کار در نشریه‌های مختلف
1996: تاسیس شرکت OTW
2005: عزیمت به سواحل جنوبی سوئد به‌منظور تکمیل رمانش
2007: نوشتن اولین کتاب
2007: ازدواج
2009: انتشار اولین کتاب (پیرمرد صد ساله‌ای که از پنجره فرار کرد و ناپدید شد)
2013: انتشار دومین کتاب (دختری که پادشاه سوئد را نجات داد)


درخواست زندگی‌نامه از زهرا کردستانی

مطالب مرتبط

پرل باک

13 شهریور 1399

آندره موروا

13 شهریور 1399

محمدعلی بهمنی، شاعر غزل‌سرا درگذشت.

10 شهریور 1403

دیدگاه‌ها

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *