اطلاعیه: بسیاری از بخش‌ها و امکانات وب‌سایت داستان نویس نوجوان در حال بازطراحی هستند و قابلیت دسترسی به آن‌ها وجود ندارد. برای اطلاع بیشتر از وضعیت این نگارش، بر روی علامت تعجب عبارت نسخه آزمایشی کلیک نمایید.

نسخه آزمایشی

نسخه ۱.۰: رونمایی از نسخه آزمایشی داستان نویس نوجوان

نسخه ۱.۱: معرفی مسابقه تابستانی ۱۴۰۳ و تغییرات جرئی دیگر

نسخه ۱.۲: انتشار نسخه جدید صفحه اصلی مجله داستان نویس نوجوان

نگارش 1.24
17 شهریور 1403

درس‌هایی درباره داستان نویسی (لئونارد بیشاپ)

تاریخ انتشار:

21 بهمن 1401

زمان تخمینی مطالعه:

2 دقیقه

گلناز تقوائی

نویسنده در مجله داستان نویس نوجوان

کتاب درس‌هایی درباره داستان‌نویسی از جمله آثار ماندگار و در واقع درسنامه لئونارد بیشاپ در زمینه داستان‌نویسی است که در آمریکا به عنوان کتاب درسی از آن استفاده می‌شود و با بیش از 300 درس و با ذکر مثال‌های کاربردی در زمینه شیوه‌های داستان‌نویسی، به انضمام مصاحبه با ایزاک سینگر و جوزف هلر است.
این کتاب شیوه‌های درست صحنه‌سازی، طرح‌ریزی و شخصیت‌پردازی، ایجاد درگیری و روابط بین اشخاص داستان، استفاده از زوایه دید، گفت‌وگو نویسی، طرح‌ریزی ساختار کلی داستان و صدها نکته دیگر را به نویسندگان می‌آموزد. طوری که نویسندگان بی‌تجربه به خواندن آن متقاعد خواهند شد که اگر ذوق خود را با این فنون پرورش ندهند، نویسنده نخواهند شد.
به علاوه کتاب درس‌هایی درباره داستان‌نویسی دربردارنده‌ی پنجاه و دو نظر دربارۀ نگرش‌ها و تجربیات حرفه‌ی نویسندگی است. بسیاری از مشکلات نویسندگان ناشی از ناتوانایی آن‌ها نیست بلکه این مشکلات به این دلیل به وجود می‌آیند که آن‌ها نمی‌دانند چه تجاربی را باید کسب کنند تا بتوانند به کارشان ادامه دهند. به هر حال هدف اصلی نویسندگان باید این باشد که اثرشان را به شکلی ارائه دهند که ناشران آن را چاپ کنند و خوانندگان آن را بخوانند.

لئونارد بیشاب داستان‌نویس، روزنامه‌نگار و استاد دانشگاه در سال 1922 در شهر نیویورک آمریکا به دنیا آمد. او سال‌ها پیش برای اولین بار به اتفاق جیمز ت. فارل کلاس‌های نویسندگی خلاق را در دانشگاه کلمبیای آمریکا راه‌اندازی کرد. پس از آن نیز مدت‌ها در دانشگاه‌های نیویورک و کالیفرنیا در برکلی داستان‌نویسی تدریس می‌کرد و به قولی بیشاب یکی از ده استاد برجسته در زمینه تدریس داستان‌نویسی بود. در حدود 14 اثر که بیشتر آن‌ها رمان بود منتشر کرد، از جمله خدای ابدی و ازلی و کشمکش با تقدیر.

مطالب مرتبط

دیدگاه‌ها

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند. *