اطلاعیه: بسیاری از بخش‌ها و امکانات وب‌سایت داستان نویس نوجوان در حال بازطراحی هستند و قابلیت دسترسی به آن‌ها وجود ندارد. برای اطلاع بیشتر از وضعیت این نگارش، بر روی علامت تعجب عبارت نسخه آزمایشی کلیک نمایید.

داستان نویس نوجوان

نسخه آزمایشی

نسخه ۱.۰: رونمایی از نسخه آزمایشی داستان نویس نوجوان

نسخه ۱.۱: معرفی مسابقه تابستانی ۱۴۰۳ و تغییرات جرئی دیگر

نسخه ۱.۲: انتشار نسخه جدید صفحه اصلی مجله داستان نویس نوجوان

نگارش 1.31
7 آبان 1403

شروع نویسندگی با هفت کتاب آموزشی (بخش دوم)

تاریخ انتشار:

29 اسفند 1401

زمان تخمینی مطالعه:

3 دقیقه

گلناز تقوائی

نویسنده در مجله داستان نویس نوجوان

برای مطالعه بخش اول به شروع نویسندگی با هفت کتاب آموزشی (بخش اول) مراجعه کنید.


در مقاله پیشین شما را با چند کتاب آموزش نویسندگی آشنا کردیم که عبارت‌انداز: قصه‌ها از کجا می‌آیند (اصغر عبداللهی) – پرنده به پرنده (آن لاموت) – نویسنده شدن (دروتیا برند) – لوازم نویسندگی (نادر ابراهیمی) – هنر رمان (میلان کوندرا) – فن نمایشنامه نویسی (لاجوس اگری) –  قصه نویسی (رضا براهنی) و عناصر داستان (جمال میر صادقی). در ادامه به معرفی کتاب‌های دیگری برای آشنایی با فن نویسندگی اختصاص داده می‌شود:

حرکت در مه: محمدحسن شهسواری

هر انسانی ممکن است در برهه‌های مختلف زندگی‌اش به فکر نوشتن و به جا گذاشتن اثری از خود باشد. نوشتن بی‌‌قید و بند و بی‌ضابطه شاید برای تخلیه ذهن راه مناسبی باشد؛ اما اگر شیفته نویسندگی هستید و ابزار آن را در اختیار ندارید یا به دنبال یادگیری حرفه‌ای مهارت‌های نویسندگی هستید، کتاب حرکت در مه را از دست ندهید.

همه چیز درباره نویسندگی خلاق: کرول وایتلی

بسیاری از افراد می‌توانند بنویسند، اما نوشتنی که به اندازه کافی خوب باشد تا کتاب شما بتواند منتشر شود ساعت‌ها تمرین، توانایی شنیدن انتقاد و مشاوره تخصصی را می‌طلبد. این کتاب راهنمای مناسبی برای نویسندگانی است که کتاب آنها چاپ شده و همچنین به نویسنده اصول اولیه نویسندگی را با مثال آموزش می‌دهد.

حرفه داستان نویسی: فرانک ای دیکسون

در این کتاب مجموعه‌ای از بهترین مقالات مجله WRITER’S DIGEST آمده است که شامل تمام جنبه‌های داستان نویسی کوتاه است. این کتاب هر نویسنده‌ای – چه مبتدی و چه حرفه‌ای – را راهنمایی و تشویق می‌کند تا از نگرانی‌هایی مانند چگونگی ساختن شخصیت‌های باورپذیر، نحوه توسعه دیالوگ، بلوک نویسنده، دیدگاه، استفاده همه جانبه از تضاد و موارد دیگر بیرون آید.

هنر داستان نویسی: ابراهیم یونسی

نویسنده بخش بزرگی از اثر خویش را به کلیات نظری نگارش داستان اختصاص داده و این اصول را از شیوه‌ها و اسلوب‌های داستان نویسی غرب استخراج نموده است. این نظریات با دانسته‌های شخصی نویسنده همراه شده و با آوردن شاهد مثال‌های فراوان از آثار ادبی داخلی و خارجی به توضیح تخصصی عناصر قصه پردازی و داستان نویسی پرداخته است.

زیر و بم داستان (مجموعه سه جلدی)

داستان نوشتن از ایده تا دیده پیش روی شماست. این اثر برآمده از تعریف‌های انتزاعی و دستورهای کُلی ‌گویانه  نیست، بلکه تک تک آن از زبان نویسندگان حرفه‌ای جمع‌آوری شده است. در این کتاب بیش از سیصد نویسنده ایرانی و خارجی دور هم جمع می‌شوند تا تجربه‌های نویسندگی خویش را به شکل سخاوتمندانه در اختیار نویسندگان نو قلم بگذارند تا آنها نیز با این تجربه‌ها به بهترین شکل ممکن بنویسند.

سفر نویسنده: کریستوفر وولگر

نویسنده در بخش اول این کتاب چهره‌ها و شخصیت‌های نوعی این سفر را معرفی می‌کند و در بخش دوم نیز مراحل سفر را شرح می‌دهد. علاوه‌بر نمونه‌های سینمایی فراوانی که در سراسر متن به آنها مراجعه می‌شود، نویسنده فیلم‌هایی مانند داستان عامه پسند شیرشاه و تایتانیک را تفسیر و توضیح می‌دهد.

عناصر داستان: رابرت اسکولز

نویسنده این کتاب را برای نویسندگان تازه کار و نو قلم نوشته و هدف آن آموزش اصول اساسی داستان نویسی از صفر تا صد است و به پیچیدگی‌ها و اصطلاحات خاص نقد و تحلیل کاری ندارد و  تلاش آن این است که خواننده را به ابزار‌های مفهومی اساسی برای تحلیل، تفسیر و درک داستان‌ها مجهز کند.

مطالب مرتبط

دیدگاه‌ها

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *