اطلاعیه: بسیاری از بخش‌ها و امکانات وب‌سایت داستان نویس نوجوان در حال بازطراحی هستند و قابلیت دسترسی به آن‌ها وجود ندارد. برای اطلاع بیشتر از وضعیت این نگارش، بر روی علامت تعجب عبارت نسخه آزمایشی کلیک نمایید.

داستان نویس نوجوان

نسخه آزمایشی

نسخه ۱.۰: رونمایی از نسخه آزمایشی داستان نویس نوجوان

نسخه ۱.۱: معرفی مسابقه تابستانی ۱۴۰۳ و تغییرات جرئی دیگر

نسخه ۱.۲: انتشار نسخه جدید صفحه اصلی مجله داستان نویس نوجوان

نگارش 1.31
7 آبان 1403

چگونه نوشتن خلاق را شروع کنیم؟

تاریخ انتشار:

20 مهر 1401

زمان تخمینی مطالعه:

5 دقیقه

آذر فیروزی راد

نویسنده در مجله داستان نویس نوجوان

خارج از دنیای نویسندگی تجاری و روزنامه‌نگاری پیشرفته، یک قلمرو کامل از نوشتن خلاق وجود دارد. چه در این حرفه تازه‌کار باشید، چه نویسنده‌ای غیر داستانی که به دنبال تمرین نوشتن است، یا نویسنده‌ای خلاق که می‌خواهد به یک نویسنده پرکار تبدیل شود، تقویت مهارت‌های نوشتاری خلاق کلید موفقیت شما است.

نوشتن خلاق چیست؟

نویسندگی خلاق شکلی از نوشتن است که ژانرها و سبک‌های مختلفی را در بر می‌گیرد و خارج از محدوده نوشتن فنی یا دانشگاهی است. نوشتار خلاق بر عناصری مانند رشد شخصیت، روایت و طرح تمرکز دارد و با تخیل و داستان، ساختار خود را القا می‌کند.

۵ شکل نوشتن خلاق

نویسندگی خلاق در اشکال مختلفی وجود دارد و به طور گسترده برای همه نوع نویسندگان قابل دسترسی است. برخی از نویسندگان در دبیرستان به نوشتن خلاق می‌پردازند، در حالی که برخی دیگر به برنامه‌های نویسندگی خلاق می‌پیوندند. برخی این کار را برای سرگرمی انجام می‌دهند، و برخی دیگر می‌خواهند کتاب پرفروش خود را بنویسند. صرف نظر از دلیل، راه‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید هنگام نوشتن خلاقانه آن‌ها را جستجو کنید.

داستان‌نویسی

داستان کوتاه و رمان نویسی با گونه‌ها و زیرگونه‌های متعددی که دارند، طیف وسیعی از مضامین، سبک‌ها و جزئیات ایجاد شده توسط نویسندگان را برای ساختن دنیایی شبیه به زندگی واقعی شامل می‌شود. نوشتن داستان می‌تواند آزادی زیادی برای نویسنده فراهم کند تا یک داستان اصلی تخیلی با شخصیت‌های داستانی مرتبط و سه‌بعدی بسازد.

نویسندگی غیرداستانی خلاق

این گونه نوشتاری تکنیک‌های مختلف نوشتن خلاقانه و سبک‌های ادبی را برای انتقال روایت‌های واقعی و غیرداستانی ترکیب می‌کند. آثار غیرداستانی خلاق، مانند خاطرات و مقالات شخصی، بیشتر از احساسات استفاده می‌کنند و تمایل دارند حس‌های انسانی را به رخ بکشند.

فیلمنامه‌نویسی

فیلمنامه‌نویسی یک روایت را در رفتارهای عملی و متن دیالوگ خود می‌بافد، صحنه‌های کامل را تنظیم می‌کند و اغلب از ساختار سه‌پرده‌ای برای روایت داستان پیروی می‌کند. به‌طور سنتی، فیلمنامه‌ها منحصراً برای نمایش‌های تلویزیونی یا فیلم‌ها نوشته می‌شدند، اما معرفی فناوری‌های جدید و دستگاه‌های پخش، امکان وجود قالب‌های مختلف را فراهم کرده‌است.

نمایشنامه‌نویسی

نمایشنامه‌نویسی نوعی از نوشتن خلاقانه‌است که قرار است به صورت زنده روی صحنه اجرا شود. نمایشنامه‌ها می‌توانند تک‌پرده‌ای طولانی یا چندگانه باشند، اما به دلیل محدودیت در فضا، جلوه‌ها و قابلیت‌های زنده، نمایشنامه‌ها اغلب باید از خلاقیت استفاده کنند تا به درستی یک داستان کامل و همه‌جانبه را روایت کنند.

شعرسرایی

شعر نثری موزون است که اندیشه‌ها را با موسیقی بیان می‌کند. می‌توان آن را نوشت یا اجرا کرد. می‌تواند کوتاه یا بلند باشد و ممکن است طرح قافیه یا طرحی پیچیده نداشته باشد. شعر، مانند ترانه‌سرایی، یک فرم نوشتاری همه‌کاره است که به نویسنده اجازه می‌دهد از آهنگ و توازن برای افزایش بیان خود استفاده کند.

۸ نکته برای نویسندگان خلاق

اگر به دنبال بهبود مهارت‌های نوشتن خلاقانه خود هستید، این نکات را مطالعه کنید:

بخوان، بخوان، بخوان

نوشتن خلاقانه بدون داشتن مرجع دشوار است. نویسندگان برجسته در طول تاریخ نمونه‌های عالی از آثار خلاقانه را نوشته‌اند که خواندن آن‌ها برای هر نویسنده خلاق نوظهوری ضروری است. آثار نویسندگان بزرگ را در موضوعات مختلف بخوانید تا علایق خود را کشف کنید.

همیشه بنویسید.

ایده‌های تصادفی را نادیده نگیرید. حتی ایده‌های بد نیز می‌توانند الهام‌بخش باشند. یک دفترچه یادداشت داشته باشید یا از یک اپلیکیشن برای ضبط ایده‌های خود استفاده کنید؛ ممکن است در آینده مفید باشند.

دیدگاه داشته باشید.

یک روایت بدون انگیزه تأثیرگذار نخواهد بود. از صدای منحصر به فرد خود برای گفتن داستانی استفاده کنید که به مخاطبان شما طنین انداز شود و تأثیر ماندگاری بر جای بگذارد.

از وسایل ادبی استفاده کنید.

ابزارهای ادبی مانند استعاره‌ها و تشبیه‌ها به شما کمک می‌کنند تا نوشتار واضح و تصاویر تأثیرگذار ایجاد کنید. همخوانی‌ها و ریتم کلمات می‌توانند صدا و تاثیر نوشته‌های شما را تقویت کنند.

مخاطبان خود را بشناسید.

شناخت مخاطبان می‌تواند به شما کمک کند تا لحن و دامنه نوشته‌تان را به گونه‌ای تنظیم کنید که برای آن‌ها جذاب باشد.

شروع به نوشتن کنید.

این نکته به ویژه برای نویسندگان مبتدی مهم است. از طریق آزادنویسی، تمرین‌ها و دستورات نوشتن خلاقانه، می‌توانید مهارت‌های نوشتاری خود را بهبود دهید.

بازنویسی را در آغوش بگیرید.

پیش نویس اول به ندرت کامل است. از حذف موارد زائد یا شروع مجدد نترسید. بازنویسی باعث می‌شود تا نسخه‌ای بهتر و قوی‌تر از نوشته خود ایجاد کنید.

یک کارگاه نویسندگی را امتحان کنید.

کلاس‌های نویسندگی شما را در معرض جامعه‌ای از نویسندگان قرار می‌دهد که با ارائه بازخورد و انتقاد سازنده به فرآیند نوشتن خلاقانه شما کمک می‌کنند.

دوره صفر تا صد آموزش داستان نویسی

دوره صفر تا صد آموزش داستان نویسی، دوره‌ایه که نوشتن داستان از صفرِ صفر داخلش آموزش داده میشه. کل محتوای این دوره با این فرض طراحی شده که مخاطب دوره که هیچ پیش نیاز و تخصصی توی این حوزه نداره بتونه کاملا از دوره استفاده کنه و محتوای دوره براش مفید باشه. 😊

دیدگاه‌ها

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *