اطلاعیه: بسیاری از بخش‌ها و امکانات وب‌سایت داستان نویس نوجوان در حال بازطراحی هستند و قابلیت دسترسی به آن‌ها وجود ندارد. برای اطلاع بیشتر از وضعیت این نگارش، بر روی علامت تعجب عبارت نسخه آزمایشی کلیک نمایید.

نسخه آزمایشی

نسخه ۱.۰: رونمایی از نسخه آزمایشی داستان نویس نوجوان

نسخه ۱.۱: معرفی مسابقه تابستانی ۱۴۰۳ و تغییرات جرئی دیگر

نسخه ۱.۲: انتشار نسخه جدید صفحه اصلی مجله داستان نویس نوجوان

نگارش 1.24
17 شهریور 1403

چگونه نوشتن خودمان را ارتقا بدهیم؟

تاریخ انتشار:

26 مهر 1401

زمان تخمینی مطالعه:

4 دقیقه

آذر فیروزی راد

نویسنده در مجله داستان نویس نوجوان

نوشتن هر شکل از داستان کوتاه، علم دقیقی نیست و خوانندگان، منتقدان و سردبیرانی که داستان ما را انتخاب می‌کنند، از دیدگاه خواسته‌ها، تجربیات و ارزش‌های خود به آن می‌نگرند. آیا این به آن معنی است که تصمیم‌گیری آن‌ها سلیقه‌ای است؟ آیا این به آن معنی است که شما نمی‌توانید انتظارات مخاطبانتان را برآورده کنید؟ خیر، مسلماً اینطور نیست. شما با داشتن ابزارهای مناسب نوشتار، مداومت در روند نوشتن و در نظر گرفتن نظرات مخاطبان و منتقدان، شاهد پرورش نوشته‌های خود خواهید بود.

از ابتدا خود را به جای خواننده داستان خود بگذارید و از آن‌ها بخواهید داستان شما را با جزئیات کامل نقد کنند و تا ویرایش نهایی شما را راهنمایی کنند. در اینجا برخی از موارد ویرایش داستان آورده شده است:

  • کلمات داستان را شمارش نکنید. این کار کمک می‌کند که داستان بدون پیش‌بینی و شکل از پیش تعیین‌شده پیش برود. یک داستان خوب، طول خودش را پیدا می‌کند.
  • سرعت حرکت داستان واقعاً مهم است. سفر از طریق داستان نباید به یک غار افتاده باشد؛ می‌تواند آهسته و بازتابنده باشد و زیبایی و انرژی خودش را نشان دهد.
  • آیا واژگان به راحتی در داستان جریان دارند؟ آیا خواننده را به خود جذب کرده و نگه می‌دارند؟ آیا در یک داستان تاریک، نقاط نور وجود دارد؟ آیا در یک داستان غم‌انگیز، نقاط طنز وجود دارد؟
  • شوخ‌طبعی! قدرت طنز را فراموش نکنید. این کار طراوت زیادی برای ورود به آینده می‌دهد.
  • آیا شخصیت‌ها لایه‌بندی شده‌اند؟ آیا یک ترکیب حیاتی از مثبت و منفی هستند، درست مثل من و شما یا اینکه صفر و صد هستند؟
  • داستان شما باید به اندازه کافی متفاوت باشد. یک یا چند عنصر تعجب‌آور و یا خطر داشته باشد.
  • داستان شما می‌تواند تحریک‌کننده فکر باشد. این تصور را نداشته باشید که مخاطبان ممکن است آن را دوست نداشته باشند، برگردید و شجاع باشید.

داستان را کناری بگذار و نفس خود را برای چند لحظه حبس کن تا بازخورد قابل اعتماد آن را دنبال کنی.

زمان بهترین نویسنده‌ی نویسنده است. به دنبال داستان دیگری بروید و انرژی احساسی خود را به سمت پروژه دیگر تغییر دهید تا بتوانید با بی‌طرفی اصلاحات نوشته قبلی را انجام دهید.

به دنبال بازخورد داستان خود از خوانندگان حرفه‌ای‌تر باشید، نه فقط دوستانی که از داستان شما تعریف می‌کنند. همه نظرات را جمع‌آوری کنید و دوباره روی آن‌ها بررسی کنید. اگر خوانندگان شما دچار نقاط ضعف شده‌اند، پیشنهاد می‌کنیم که با آن‌ها مقابله کنید.

پاراگراف‌های باز را بررسی کنید. آیا داستان به خوبی شروع می‌شود؟ به هر حال آن را بازنویسی کنید تا مطمئن شوید.

به این فکر کنید که چه چیزی باعث شد که این داستان را بنویسید. علامت‌های برجسته، صحنه‌ها، گفتگوها و هر چیزی که شما را شگفت‌زده کرده است، احتمال دارد این هیجان را نیز به خواننده منتقل کند؛ آن‌ها را حذف نکنید.

طرح را بررسی کنید. آیا شما به جای نشان دادن بیشتر صحبت می‌کنید؟ هر قسمت را با توجه به اینکه تجدید نظر خواهید کرد، بخوانید. تکرارها را حذف کنید.

داستان را با صدای بلند بخوانید. آیا صدای خود را در خلال آن حس می‌کنید؟ هر پاراگراف را از نظر طول خوانش بررسی کنید. اگر از نظر ساختار متناسب نبودند؛ در آن تغییرات لازم را انجام دهید. تفاوت‌ها را ببینید. آیا شما به‌طور مؤثر از فضاهای خالی استفاده کرده‌اید؟ آیا داستان شما منسجم است یا مجموعه‌ای از بلوک‌های غیرقابل نفوذ؟

بیشترین استفاده از فضاهای خالی را برای برجسته‌سازی تغییرات در تنش‌های داستان و دمای احساسی آن انجام دهید.

شما در حال بررسی صدا و جریان داستان و نیز تلاش برای دیدن داستان از دیدگاه خواننده هستید. در هر جای داستان که بیشتر از یک کلمه تردید داشتید، متن را علامت‌گذاری کنید. دوباره داستان را بلند بخوانید. اگر کلمات جدیدی را به جای کلمات قبلی بگذارید؛ تا زمانی که احساس کنید متن شما آماده شده، عالی است.

مطالب مرتبط

استیون کرین

13 شهریور 1399

استیون هیلنبرگ

28 آبان 1400

داش آکل (صادق هدایت)

2 بهمن 1401

دیدگاه‌ها

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند. *