اطلاعیه: بسیاری از بخش‌ها و امکانات وب‌سایت داستان نویس نوجوان در حال بازطراحی هستند و قابلیت دسترسی به آن‌ها وجود ندارد. برای اطلاع بیشتر از وضعیت این نگارش، بر روی علامت تعجب عبارت نسخه آزمایشی کلیک نمایید.

داستان نویس نوجوان

نسخه آزمایشی

نسخه ۱.۰: رونمایی از نسخه آزمایشی داستان نویس نوجوان

نسخه ۱.۱: معرفی مسابقه تابستانی ۱۴۰۳ و تغییرات جرئی دیگر

نسخه ۱.۲: انتشار نسخه جدید صفحه اصلی مجله داستان نویس نوجوان

نگارش 1.31
7 آبان 1403

مسلم ناصری

تاریخ انتشار:

17 مهر 1401

زمان تخمینی مطالعه:

3 دقیقه

آذر فیروزی راد

نویسنده در مجله داستان نویس نوجوان

مسلم ناصری، یکی از نویسندگان برجسته و تأثیرگذار کشورمان، سردبیر مجلات ماهک و ملیکا است. او در تاریخ ۶ فروردین ۱۳۵۱ در شهرستان کاشمر به دنیا آمد. ناصری تحصیلات ابتدایی خود را در روستای بنده قرا، زادگاهش، به پایان رساند و دوره راهنمایی را در مدرسه شبانه‌روزی کاشمر به اتمام رساند. پس از اتمام دوره راهنمایی، در سال ۱۳۶۸ به قم رفت و دروس حوزه را تا مقطع خارج فقه و اصول ادامه داد. او از محضر استادان برجسته‌ای چون آیت‌الله مکارم شیرازی و آیت‌الله سبحانی بهره‌مند شد. هم‌زمان با تحصیل در حوزه، دیپلم خود را دریافت کرد و در رشته تاریخ در دانشگاه باقرالعلوم (ع) به ادامه تحصیل پرداخت. او کارشناسی‌ارشد خود را در رشته تاریخ اسلام از دانشگاه شهید بهشتی تهران دریافت کرد.

مسلم ناصری از دوران نوجوانی علاقه‌مند به فعالیت‌های هنری بود. او با نوشتن و اجرای نمایشنامه در روستا و مدرسه به ویژه در دهه فجر و ایام تابستان، فعالیت ادبی خود را آغاز کرد. نمایشنامه‌های او در دوران راهنمایی چندین بار در سطح شهرستان مورد تقدیر قرار گرفتند. پس از ورود به قم، او به همکاری با انجمن نمایش اداره ارشاد پرداخت و همچنین با دانش‌آموزان فعال در مسجد همکاری داشت. در سال ۱۳۷۲، به طور جدی وارد عرصه داستان‌نویسی شد و اولین داستان مذهبی‌اش با عنوان «غنچه‌های پاییزی» برگزیده کنگره شعر و قصه طلاب شد. این داستان بعداً توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به چاپ رسید.

از سال ۱۳۷۵، ناصری به عنوان سردبیر داستان مجله پوپک انتخاب شد و بیش از ده سال به عنوان مدیر گروه نقد و بررسی و داستان‌نویسی تربیت مربی دفتر سازمان تبلیغات اسلامی قم فعالیت کرد. او هم‌اکنون سردبیر مجلات ملیکا و ماهک است که ویژه‌ امام زمان (عج) برای کودکان و خردسالان منتشر می‌شوند.

ناصری با برگزاری کلاس‌های داستان‌نویسی، تجربیات خود را به نویسندگان جوان انتقال می‌دهد. در طول سال‌ها نویسندگی، او بیش از چهل کتاب نوشته است که بسیاری از آن‌ها جوایز مهمی را کسب کرده‌اند. برخی از آثار او به زبان‌های عربی و انگلیسی ترجمه شده‌اند و موفقیت‌های زیادی در سطح ملی و بین‌المللی کسب کرده‌اند. از جمله این آثار می‌توان به کتاب “مسافر شهرهای بی‌نشان” اشاره کرد که به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۸۳، کتاب سال حوزه علمیه قم در همان سال، و منتخب کنگره دوسالانه نهج‌البلاغه دانشجویی شناخته شد.

مجموعه “قصه‌های شیرین از زندگی معصومین” نیز در سال ۱۳۸۹ برگزیده کتاب سال قرآنی شد و در کتاب‌های درسی دوره ابتدایی به عنوان منبع مطالعه بیشتر معرفی گردید. رمان “سردار تنها” نیز در همایش دینی و ادبی ۲۰ سال داستان عاشورایی در سال ۱۳۸۰ به عنوان رمان نخست شناخته شد و جوایز متعددی را به خود اختصاص داد.

کتاب‌های دیگر او مانند “سروها ایستاده می‌میرند”، “بم تا بم”، “مجموعه هفت جلدی روباه زرنگ”، و “فرشته‌های زمینی” نیز جوایز مختلفی از جمله کتاب سال حوزه علمیه قم، کتاب فصل جمهوری اسلامی، و برگزیده کتاب دفاع مقدس را به دست آورده‌اند.

اکنون، مسلم ناصری با اتمام کارشناسی‌ارشد خود در رشته تاریخ اسلام از دانشگاه شهید بهشتی، قصد ادامه تحصیل در مقاطع بعدی را دارد و همچنان به فعالیت‌های ادبی و آموزشی خود ادامه می‌دهد.

مطالب مرتبط

ریو نوسوکه آکوتاگاوا

13 شهریور 1399

صادق چوبک

18 مهر 1401

بزرگ علوی

13 شهریور 1399

دیدگاه‌ها

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *